Zamów herbaty
on-line
www.sklepudziwisza.pl
zobacz
``Pijmy więc herbatę, by zapomnieć o trudach tego świata`` Okakura Kakuzo
SPECJALISTYCZNY SKLEP Z HERBATĄ ,,U DZIWISZA” poleca:
herbaty klasyczne i aromatyzowane:
czarne
zielone
czerwone
białe
oolong
susze owocowe
Yerba Mate
Rooi Bos
konfitury domowe
czekolady artystyczne: mleczne, gorzkie białe z owocami i przyprawami
bloki czekoladowe
owoce kandyzowane
utensylia herbaciane
kadzidła
świąteczne zestawy prezentowe
pokazy parzenia herbaty z degustacją
herbaty klasyczne i aromatyzowane:
czarne
zielone
czerwone
białe
oolong
susze owocowe
Yerba Mate
Rooi Bos
konfitury domowe
czekolady artystyczne: mleczne, gorzkie białe z owocami i przyprawami
bloki czekoladowe
owoce kandyzowane
utensylia herbaciane
kadzidła
świąteczne zestawy prezentowe
pokazy parzenia herbaty z degustacją
HERBACIARNIA GALERIA U DZIWISZA KAZIMIERZ DOLNY
- Potężne źródło przeciwutleniaczy
- Zmniejsza ryzyko chorób serca
- Poprawia funkcjonowanie mózgu
Wśród potencjalnych korzyści jakie ma ciemna czekolada, jedno jest pewne: ciemna czekolada zawiera mnóstwo składników odżywczych. Oczywiście im ciemniejsza czekolada, tym lepiej, ale każda 70-procentowa lub ciemniejsza czekolada zawiera przeciwutleniacze, błonnik, potas, wapń, miedź i magnez.
Media Promotion
- Czekolady BIO
- BATONY CZEKOLADOWE
- PRALINY & TRUFLE
- BLOKI BIO
- GALANTERIA CZEKOLADOWA
- PREZENTOWE
Składniki, które są uprawiane naturalnie w porównaniu do tych uprawianych przy użyciu syntetycznych chemikaliów, są znacznie lepsze dla Ciebie, a także dla rolników i środowiska. Jak wspomniano wcześniej, kakao i cukier są podstawowymi składnikami czekolady, uprawa tych składników za pomocą syntetycznych chemikaliów i nawozów może być niebezpieczna dla opiekujących się nimi rolników, ponieważ wiąże się to z różnymi negatywnymi skutkami dla zdrowia. Większość rolników nie ma również sprzętu ochronnego niezbędnego do zmniejszenia ryzyka narażenia, co czyni ich podatnymi na te chemikalia. Czekolada ekologiczna jest jednak uprawiana z użyciem nawozów organicznych i biodynamicznych oraz środków odstraszających szkodniki, zamiast syntetycznych chemikaliów. Te naturalne metody są znacznie lepsze zarówno dla upraw, jak i dla rolników, pozwalając im pracować bez narażania siebie lub szerszej społeczności na niebezpieczeństwo. Nic dziwnego, że te szkodliwe chemikalia są również szkodliwe dla środowiska. Stworzone z zamiarem zabicia wszelkich niechcianych owadów lub roślin, pestycydy, fungicydy i herbicydy niszczą również najbliższy obszar, co może spowodować ogromne szkody w delikatnym lokalnym ekosystemie. Ponieważ ekologiczne batoniki czekoladowe pozyskują składniki z gospodarstw, które nie używają tych chemikaliów, wybór zakupu i spożywania ekologicznych tabliczek czekolady zamiast konwencjonalnych, pomaga środowisku, ponieważ wspierasz te alternatywne gospodarstwa i zwiększasz popyt na rynku na bardziej ekologiczne przyjazne produkty. Nie zapominaj, że jedząc organiczne batony czekoladowe, unikasz również ryzyka spożycia tych szkodliwych chemikaliów.
ZAWARTOŚĆ MIAZGI KAKAOWEJ W PRODUKTACH
Czekolady owocowa
48%
Czekolady gorzka
72%
Czekolada mleczna
48%
MANUFAKTURA
PRAWDZIWEJ CZEKOLADY